Kakva je pozicija nezavisnih medija u Srbiji?

Datum: Jan 20, 2021 / Izvor:

Koji su to izazovi sa kojima se nezavisni mediji svakodnevno susreću i kakvo mesto oni zauzimaju u svakodnevnici Srbije? U ovoj epizodi razgovora sagovornici su nam: Jovana Adamović (Južne vestii), Marko Tadić (Radio Boom 93), Ivana Pavlović (Nova ekonomija), Stefan Janjić (FakeNews Tragač), Nikola Lazić (Bujanovačke), Zoran Strika (Radio 021 Novi Sad 92,2 MHz), Marija Vučić (KRIK - Mreža za istraživanje kriminala i korupcije).

VIDEO

Image

DA LI BUDUĆNOST NEZAVISNIH MEDIJA ZAVISI OD DRŽAVE I ZAKONODAVSTVA?

Ili će nezavisni mediji uspeti zahvaljujući edukaciji građana, izgradnji društva po meri čoveka, entuzijazmu novinara i onima koji ih podržavaju? O ovoj temi govore Selena Kosorić (Danas), Jovana Adamović (Južne Vesti), Jovana Gligorijević (Vreme) i Zoran Strika (021.rs).

Pogledaj
Image

GOSTOVANJE - NOVA S

Zašto je čitanost nezavisnih i slobodnih medija koji su deo kampanje #podržimedije porasla tokom krize izazvane Covid-19 virusom i za 200%? Zato što građani Srbije imaju potrebu za proverenim i pravovremenim informacijama. Kakav je poslovni model magazina Liceulice i zašto tiraž ovog specifičnog medija neprekidno raste? O ovim i drugim temama su u današnjem izdanju emisije "Probudi se" govorili Nikoleta Kosovac, koordinatorka magazina LICEULICE i Mladen Velojić, zamenik direktora projekta Održivi mediji. Pogledajte snimak dela razgovora!

Pogledaj
Image

PODRŽI MEDIJE

Ono što znamo, čujemo i vidimo zavisi od njih. A oni zavise od naše podrške. Podrži medije! Jer nezavisni mediji zavise od tebe!

Pogledaj