Izazovi sa kojima se nezavisni mediji suočavaju

Datum: Sep 05, 2020 / Izvor:

Nekada su to zaista "samo" izazovi. Češće su to ozbiljne prepreke ili problemi koji otežavaju slobodan rad novinara, a koji lakše mogu biti rešeni ukoliko im pružimo podršku. O onome sa čime se nezavisni mediji i novinari suočavaju u Srbiji saznajte više u razgovoru sa Milicom Šarić (CINS), Zoranom Strikom (Radio 021), Marijom Vučić (KRIK), Ivanom Pavlović (Nova ekonomija) i Nikoletom Kosovac (LICEULICE).

VIDEO

Image

DA LI BUDUĆNOST NEZAVISNIH MEDIJA ZAVISI OD DRŽAVE I ZAKONODAVSTVA?

Ili će nezavisni mediji uspeti zahvaljujući edukaciji građana, izgradnji društva po meri čoveka, entuzijazmu novinara i onima koji ih podržavaju? O ovoj temi govore Selena Kosorić (Danas), Jovana Adamović (Južne Vesti), Jovana Gligorijević (Vreme) i Zoran Strika (021.rs).

Pogledaj
Image

GOSTOVANJE - NOVA S

Zašto je čitanost nezavisnih i slobodnih medija koji su deo kampanje #podržimedije porasla tokom krize izazvane Covid-19 virusom i za 200%? Zato što građani Srbije imaju potrebu za proverenim i pravovremenim informacijama. Kakav je poslovni model magazina Liceulice i zašto tiraž ovog specifičnog medija neprekidno raste? O ovim i drugim temama su u današnjem izdanju emisije "Probudi se" govorili Nikoleta Kosovac, koordinatorka magazina LICEULICE i Mladen Velojić, zamenik direktora projekta Održivi mediji. Pogledajte snimak dela razgovora!

Pogledaj
Image

PODRŽI MEDIJE

Ono što znamo, čujemo i vidimo zavisi od njih. A oni zavise od naše podrške. Podrži medije! Jer nezavisni mediji zavise od tebe!

Pogledaj