Video

Image

DA LI BUDUĆNOST NEZAVISNIH MEDIJA ZAVISI OD DRŽAVE I ZAKONODAVSTVA?

Ili će nezavisni mediji uspeti zahvaljujući edukaciji građana, izgradnji društva po meri čoveka, entuzijazmu novinara i onima koji ih podržavaju? O ovoj temi govore Selena Kosorić (Danas), Jovana Adamović (Južne Vesti), Jovana Gligorijević (Vreme) i Zoran Strika (021.rs).

Pogledaj
Image

GOSTOVANJE - NOVA S

Zašto je čitanost nezavisnih i slobodnih medija koji su deo kampanje #podržimedije porasla tokom krize izazvane Covid-19 virusom i za 200%? Zato što građani Srbije imaju potrebu za proverenim i pravovremenim informacijama. Kakav je poslovni model magazina Liceulice i zašto tiraž ovog specifičnog medija neprekidno raste? O ovim i drugim temama su u današnjem izdanju emisije "Probudi se" govorili Nikoleta Kosovac, koordinatorka magazina LICEULICE i Mladen Velojić, zamenik direktora projekta Održivi mediji. Pogledajte snimak dela razgovora!

Pogledaj
Image

PODRŽI MEDIJE

Ono što znamo, čujemo i vidimo zavisi od njih. A oni zavise od naše podrške. Podrži medije! Jer nezavisni mediji zavise od tebe!

Pogledaj
Image

KAKO BI VEĆA PODRŠKA GRAĐANA UNAPREDILA RAD NEZAVISNIH MEDIJA?

Kako nezavisnim medijima možemo pomoći da obrađuju veći broj tema koje su važne za građane? Da li će im naša podrška pomoći da budu brži, vidljiviji i uticajniji? O toj temi govore: Stefan Janjić (FakeNews Tragač), Selena Kosorić (Danas), Marija Vučić (KRIK), Nikoleta Kosovac (LICEULICE) i Milica Šarić (CINS).

Pogledaj
Image

KAKO SE FINANSIRAJU NEZAVISNI MEDIJI?

Na koje izvore podrške nezavisni mediji mogu da računaju, i zašto je finansijska podrška građana najvažnija? O dosadašnjim iskustvima i modelima podrške u ovoj epizodi govore Marko Tadić (Radio Boom93), Ivana Pavlović (Nova ekonomija) i Nikoleta Kosovac (LICEULICE).

Pogledaj
Image

IZAZOVI SA KOJIMA SE NEZAVISNI MEDIJI SUOČAVAJU

Nekada su to zaista "samo" izazovi. Češće su to ozbiljne prepreke ili problemi koji otežavaju slobodan rad novinara, a koji lakše mogu biti rešeni ukoliko im pružimo podršku. O onome sa čime se nezavisni mediji i novinari suočavaju u Srbiji saznajte više u razgovoru sa Milicom Šarić (CINS), Zoranom Strikom (Radio 021), Marijom Vučić (KRIK), Ivanom Pavlović (Nova ekonomija) i Nikoletom Kosovac (LICEULICE).

Pogledaj
Image

KOJE TEME POKREĆU NEZAVISNI MEDIJI?

Šta je to o čemu nezavisni mediji izveštavaju, koje su to teme koje oni pokreću i pitanja koja oni postavljaju? U ovoj epizodi razgovora sagovornici su nam: Nikola Lazić (Bujanovačke), Zoran Strika (021) i Marija Vučić (KRIK).

Pogledaj
Image

KAKVA JE POZICIJA NEZAVISNIH MEDIJA U SRBIJI?

Koji su to izazovi sa kojima se nezavisni mediji svakodnevno susreću i kakvo mesto oni zauzimaju u svakodnevnici Srbije? U ovoj epizodi razgovora sagovornici su nam: Jovana Adamović (Južne vestii), Marko Tadić (Radio Boom 93), Ivana Pavlović (Nova ekonomija), Stefan Janjić (FakeNews Tragač), Nikola Lazić (Bujanovačke), Zoran Strika (Radio 021 Novi Sad 92,2 MHz), Marija Vučić (KRIK - Mreža za istraživanje kriminala i korupcije).

Pogledaj
Image

KOJI SU TO PRINCIPI RADA NEZAVISNIH MEDIJA?

Čega se nezavisni mediji pridržavaju i od čega ne odstupaju zarad kvalitetnog informisanja građana? U ovoj epizodi razgovora sagovornici su nam: Jovana Gligorijević (Vreme), Marko Tadić (Radio Boom 93), Zoran Strika (021), Jovana Adamović (Južne Vesti) Stefan Janjić (Fake News Tragač), Milica Šarić (CINS).

Pogledaj
Image

ZAŠTO SU NEZAVISNI MEDIJI VAŽNI?

Kada im se najčešće obraćamo a kako nam oni pomažu u borbi za uređenije društvo? U ovoj epizodi razgovora naši sagovornici su: Ivana Pavlović (NOVA EKONOMIJA), Jovana Adamović (JUŽNE VESTI), Selena Kosorić (DANAS), Nikoleta Kosovac (LICEULICE), Nikola Lazić (BUJANOVAČKE), Marko Tadić (RADIO BOOM93), Stefan Janjić (FAKE NEWS TRAGAČ) i Zoran Strika (RADIO 021)

Pogledaj
Image

ŠTA SU NEZAVISNI MEDIJI?

Kampanjom Podrži medije želimo da vam približimo situaciju u kojoj se nalaze nezavisni mediji u Srbiji i da vas ohrabrimo da te medije podržite. U ovoj epizodi razgovora naši sagovornici su: Milica Šarić (CINS), Jovana Gligorijević (VREME), Jovana Adamović (JUŽNE VESTI), Ivana Pavlović (NOVA EKONOMIJA) i Stefan Janjić (FAKE NEWS TRAGAČ).

Pogledaj